Yogalärarutbildning Europa

Vår Yogalärarutbildning Europa (Nederländerna) leds av Yogi Ram, huvudlärare och kursansvarig på Arhanta Yoga Ashram i Indien. Den 200 timmar långa intensivutbildningen vid vårt Yoga Ashram Europa är erkänd av Yoga Alliance och International Yoga Federation.

Efter avslutad kurs kommer du att ha fått en bra grund att stå på och tillräckligt med förutsättningar för att själv kunna lära ut yoga. Du kommer att få lära dig hur du undervisar i grundläggande yoga men också hur du lär ut yoga till äldre, till barn och till gravida.

yogalärarutbildning Europa

Du kommer att förbättra din egen träning inom yoga och meditation och samtidigt få in en rutin för hur du inför ditt yogautövande i ditt dagliga liv. Vid framgångsrikt avslutad kurs kommer du att erhålla ett certifikat med vilket du kan undervisa yoga och registrera dig hos yogaföreningar i hela världen.

Vad utmärker vår yogalärarutbildning Europa

I vår yogalärarutbildning kommer du att…

 • följa kursen på samma sätt som den lärs ut vid vårt Arhanta Yoga Ashram i Indien
 • få över 200 timmar av intensiv yoga träning
 • erfara en sann yogisk upplevelse vid ett autentiskt ashram
 • lära dig 160 Hatha Yoga Asanas och unika korrigeringstekniker
 • träna “Hur man undervisar yoga” varje dag i tre timmar
 • delta i omfattande föreläsningar om vedisk filosofi
 • bli vägledd av erfarna och djupt motiverade lärare
 • följa en intensiv yoga- och meditationsträning för personlig utveckling och andligt uppvaknande
 • förstå psykologin bakom om hur du undervisar människor av olika åldrar, med olika bakgrunder och kroppstyper
 • förstå grunderna i ayurveda
 • erhålla ett internationellt erkänt certifikat efter avslutad yogalärarutbildning

Hatha Yoga träningskurs europa

Kursplan

Kursplanen vid yogalärarutbildning Europa är identisk med den vid Arhanta Yoga Ashram i Indien. Den fyra veckor långa kursen är fylld med mycket information om 160 asanas, instruktions- och korrigeringstekniker, utövande av både grundläggande och avancerade pranayama och asanas, vedisk filosofi, vedisk livsstil och mycket, mycket mer. Se den fullständiga kursplanen under kursplanen för yogalärareutbildning.

Certifiering

Kursen motsvarar de internationella riktlinjerna för 200 timmar av yogalärarutbildning Europa. Certifiering ger dig möjligheten att undervisa över hela världen som en certifierad yogalärare. Certifieringen är ackrediterad av Yoga Alliance, International Yoga Federation och CRKBO och är accepterad hos alla större Yoga Federationer i världen.

Garanti

Kursen kommer att ge dig noggrant utvald information och tillräckligt med kunskap om yoga, yogisk filosofi, gedigna undervisningstekniker och tillräckligt med praktisk träning för att själv kunna undervisa andra med lätthet och självsäkerhet. Vi tillhandahåller också ett fortsatt stöd efter avslutad kurs till alla våra elever.

utbildning till yogainstruktör europa

Kriterier för behörighet

   • Vi välkomnar elever i alla åldrar och från alla bakgrunder och trosuppfattningar.
   • Du bör ha en uppriktig önskan om att arbeta hårt, anpassa dig och växa utanför din trygghetszon.
   • Du bör vara stark mentalt och fysiskt för att kunna följa kursen.
   • Du bör ha grundläggande förståelse av det engelska språket.
   • Du bör inte vara gravid.
   • Det finns ingen åldersgräns.

Kursavgifter

Kursavgiften täcker all undervisning, husrum, måltider, två par uniformer och Arhanta Yoga lärarmanual

Säng i sovsal€ 2640
Säng i dubbelrum€ 2840
Enkelrum€ 2980

Plats

Arhanta yogalärarutbildning europa äger rum vid Arhanta Yoga Ashram i Nederländerna. Ashramet är beläget utanför den lilla staden Varsseveld i östra Nederländerna. Ashramet har goda kommunikationer med kollektivtrafiken. Den internationella flygplatsen i Amsterdam (Schiphol) ligger endast 1.5 timme bort. Ashramet är beläget på en fridfull plats, omgiven av skog och fält.

Arhanta Yoga Ashram Nederländerna

Kommande datum

Arhanta Yoga Ashram i Nederländerna håller tre till fyra yogalärarutbildningar per år. Nästa bokningsbara datum är:

200 timmar Hatha Yoga

Date Status Plats
2020
8 juni - 3 juli Closed nederländerna
10 aug - 4 sept Fullt nederländerna
14 sept - 9 okt Fullt nederländerna
26 okt - 20 nov 9 platser kvar nederländerna
23 nov - 18 dec Tillgängliga nederländerna
2021
1 feb - 26 feb Tillgängliga nederländerna
22 mars - 16 april Tillgängliga nederländerna
14 juni - 9 juli Tillgängliga nederländerna
9 aug - 3 sept Tillgängliga nederländerna
13 sept - 8 okt Tillgängliga nederländerna

Hur du deltar

För att delta, vänligen ladda ner, fyll i och sänd oss (PDF) via email: ttc@arhantayoga.org”>ttc@arhantayoga.org. När du blivit accepterad kommer du att motta betalningsinstruktioner. För att bekräfta din plats måste du betala en handpenning på 100 €.

Vad våra utexaminerade elever vid lärarutbildningen säger

caroline-irland"Jag deltog i kursen för att lära mig hur man lär ut yoga. Nu när jag har avslutat kursen tar jag så mycket mer med mig hem. Arhanta Yogas lärarutbildning kommer att ge dig alla de verktyg och förutsättningar som du kommer att behöva för att bli en självsäker Hatha yogalärare. Vi täckte en rad olika ämnen som bland annat filosofi, näringslära, anatomi och asanaövningar. Jag lärde mig färdigheter som är nödvändiga för en djupare förståelse för yogaklasserna men också för ett större självförtroende i att lära ut dem kunskaperna. Vänskap och skratt var också en stor del av den månadlånga kursen på ashramet. Den viktigaste kunskapen som jag tar med mig är om hur jag kan fortsätta fortbilda mig själv. Jag kommer aldrig att glömma min tid på Arhanta Yoga Ashram. Om du letar efter en plats där du kan fördjupa dig i yogalära och samtidigt är villig att utforska din egen förmåga, så är den här kursen något för dig." Caroline.

Joyce"Det var en mycket intressant process. Jag har växt väldigt mycket både personligen och i mitt praktiska utförande. Jag skulle vilja fortsätta studera filosofi. Mitt intresse växte så pass mycket att jag bara vill lära mig mer och mer och hur jag skulle kunna tillämpa den kunskapen i mitt privatliv. Det känns bra när jag tittar tillbaka på de senaste tre veckorna och ser hur mycket mitt praktiska utförande har förbättrats. Lärarna är mycket proffessionella och dem tog god tid på sig att lära oss hur vi i vår tur kan lära ut övningarna. Mitt personliga intresse för yoga sträcker sig långt utanför den fysiska kroppen. Vi fick lära oss om vikten av filosofi i kombination med asanaövningarna och andningen och de många fördelar som medföljer. Jag ser fram emot att få lära ut mina kunskaper. Jag kännner mig positiv och redo att sätta igång. Jag hoppas få komma tillbaka snart igen för mitt nästa steg. " Joyce.

Silje"Arhantas yogalärarutbildning Europa kan varmt rekommenderas till alla dem som vill ta en Hatha yogalärarutbildning. Utbildningen är relevant och lärarna är riktigt bra. Som student får man en genuin lärarutbildning och en chans att fördjupa sig i sin egen praktiska träning. Ashramet är beläget i en vacker och fridfull omgivning. Det är lättare att fokusera när där är mindre "yttre faktorer" som kan distrahera en. Dessutom tillförde upplevelsen av att bo på ashramet en känsla av "äkta vara". Att bo på ashramet var en ny upplevelse för mig. Jag gillade det och skulle verkligen vilja göra om det." Silje.

Rachel"Det handlade inte enbart om att lära ut och praktiskt öva asanas, det var mycket mer än så. Tack vare den inspirerande, vediska och filosofiska läran som ges av Yogi Ram, blev det också en intensiv fyraveckors period av självstudier, vilket gjorde mig mer medveten om mina mål i livet och speciellt i min roll som yogalärare." Rachel.

KikiEfter mitt äventyr på Arhanta Yoga Ashram europa, påbörjar jag ett helt nytt äventyr hemma. Under de senaste fyra veckorna har jag fått mycket kunskap och inspiration men också blivit starkare och mer balanserad. Lärarna var väldigt inspirerande, roliga, omtänksamma men samtidigt bestämda när det behövdes. Dem gav oss mycket information, support och uppmanade oss att tro på oss själva. Grunderna finns där - nu ska kunskapen bara omsätttas i praktiken. Trots att vårt schema var fullt från morgon till kväll, fanns där alltid tid för skratt. På bara några få veckor kommer du nära de andra eleverna. Ni kommer att hjälpas åt, stötta och motivera varandra. Det var en underbar upplevelse som kommer att fortsätta guida mig på min väg i livet." Kiki.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *