Yogalärarutbildning Indien

Yogalärarutbildning Indien

Denna Arhanta yogalärarutbildning Indien sträcker sig över fyra veckor. Det är en intensiv kurs, som omfattar 200 timmar totalt. Yogalärarutbildningen är noga utformad för att ge dig detaljerad kunskap om yoga, utförlig korrigerings- och anpassningsteknik, insikt i vedisk filosofi samt användbar systematiskt upplagd information om anatomi och fysiologi. Kursen anordnas på Arhanta Yoga Ashram i Indien där du kommer att studera enligt gamla indiska metoder som t ex Gurukul systemet. Systemet bygger på idén om att eleven bor och studerar med sina studiekamrater på studiecentret som också är ett internat. Detta system främjar starka band av förtoende och engagemang mellan lärare och elever vilket medför ett smidigt flöde samt ger en grundlig förståelse för läran. Att befinna sig inom Gurukul under fyra veckor underlättar också för eleverna att inte bli distraherade av världen utanför för att kunna ha ett odelat fokus och uppnå ens fulla potential.

 

 

 

 

 

 

Kursplan för yogalärarutbildningar och certifieringskurser

Enligt principen som vi följer på Arhanta så är elevgrupperna i våra Yogalärarutbildningar små. Detta tillsammans med en personligt anpassad handledning och övervakning underlättar för oss att göra våra elever till kunniga och självsäkra yogalärare under den korta perioden av fyra veckor.

Yogalärarutbildning Indien – Kommande kursdatum

200 timmar Hatha Yoga

Date Status Plats
2020
2021
28 okt - 22 nov Tillgängliga indien
27 nov - 22 dec Tillgängliga indien

Vänligen notera att datumen som visas ovan är faktiska start- och slutdatum för kursen. Du förväntas anlända på första dagen av yogalärarutbildningen. Du kan åka efter kl 11.30 den sista dagen.

 Regler och bestämmelser

 • Minst 200 timmars närvaro krävs för examen
 • Alkohol, droger och tobak är strikt förbjudna vid ashramet
 • Eleverna ombeds anpassa sig till miljön och studieschemat så fort som möjligt för att dra full nytta av utbildningen
 • Vid begynnande sjukdom ombeds eleven omedelbart kontakta ashramets personal
 • Studenter har inte tillåtelse att föra med sig icke-vegetarisk eller annan förbjuden mat in på ashramets område
 • Fullständig tystnad bör respekteras vid varje måltid
 • Alla stuenter har daglig Karma Yoga förpliktelse

Att ta med sig

Du kommer att få två par uniformer samt en Arhanta Yoga kursmanual vid ankomsten. Det rekommenderas att du själv tar med sig:

 • Yogamatta (finns också att köpa på ashramet)
 • Handdukar och toalettartiklar
 • Meditations-sjal (finns också att köpa på ashramet)
 • Skrivmaterial
 • Fungerande armbandsur (nödvändigt för lektionerna “Hur man undervisar”)
 • Passande kläder för klimatet (axlar, mellangärde och ben bör vara täckta)
 • Inneskor
 • Bekväma skor för morgonpromenader

yoga-indien3yoga-indien4

Antagningskriterier

 • Du bör ha grundläggande kunskaper i det engelska språket i tal såväl som skrift, då kursen utförs helt och hållet på engelska. Det är dock inget  problem även om engelska inte är ditt modersmål.
 • Du bör ha god fysisk och mental hälsa. Det finns ingen övre åldersgräns.
 • Vi accepterar inte gravida kvinnor då kursen är fysiskt krävande.
 • Du bör vara mentalt redo och förberedd på att snabbt anpassa dig till ashramets miljö, mat samt det intensiva schemat.

Hur du deltar

För att delta, vänligen ladda ner, fyll i och sänd oss (DOC / PDF) via email: ttc@arhantayoga.org">ttc@arhantayoga.org. När du blivit accepterad kommer du att motta betalningsinstruktioner. För att bekräfta din plats måste du betala en handpenning på 100 €.

Yoga Alliance certifiering för yogalärare

Du kommer att få ett certifikat som erkänns av Yoga Alliance att du genomgått en 200-timmars yogalärarutbildning. Kursen möter alla internationella normer för en 200-timmars lärarutbildning vilket hjälper dig vid registrering med alla större försäkringsbolag och yogaföreningar över hela världen samt med Yoga Alliance.

Support efter kursen

Vi förstår att det kommer upp många praktiska frågor när du väl startat din praktik eller yogastudio efter kursen. Med detta i åtanke tillhandahåller vi fortsatt stöd och rådgivning inför din karriär som yogalärare även efter att du avslutat kursen. Du kommer att bli tilldelad en mentor med vilken du kan hålla kontakten och söka handledning från. Som Arhanta yogalärare kommer du också att bli tilldelad ett gratis medlemskap i Arhanta Yoga Teachers Association.

Betalningsmetoder

Internetbetalningar kan göras via kreditkort / PayPal. Alternativa betalningsmetoder är banköverföringar, Moneybookers / Western Union och Moneygram. Mer detaljer kommer att skickas till dig efter att du blivit accepterad.

Återbetalningspolicy

Om en student återtar sin anmälan till utbildningen innan kursens start så återbetalas inga av de betalda avgifterna oavsett orsak. Däremot kan eleven föra över de betalda avgifterna till en framtida kurs eller en Yoga Retreat / Yoga Semester inom tidsramen av två år. Detta gäller vid endast ett tillfälle.

Visum och Reseförsäkring

Du behöver ha ett giltigt visum samt en rese- och sjukdomsförsäkring.

Assistans

För vidare frågor eller hjälp, kontakta oss på info@arhantayoga.org" target="_blank">info@arhantayoga.org

Hur väntelistor fungerar

När en plats blir ledig informerar vi alla sökande genom att skicka ett email och den som svarar först får platsen. Om du får platsen kommer du att behöva betala den inledande handpenningen på 200 € inom 24 timmar.

Reservation vid avanmälan (RAC, Reservation Against Cancellation)

Du kan också göra en reservation vid avanmälan (RAC, Reservation Against Cancellation) genom att betala en handpenning på 100 €. Detta innebär att om en plats frigörs så får du den automatiskt. Handpenningen är fullt återbetalningsbar om vi inte lyckas ge dig en plats eller om du önskar dra tillbaka din RAC.

Kursavgifter för lärarutbildningen

Säng i dubbelrum€ 1750
Enkelrum€ 1950

Ett begränsat antal delstipendier finns tillgängliga för varje kurs. Kontakta oss för mer information eller sänd in Ansökningsblanketten

 • Avgifterna inkluderar all undervisning, mat, transport till och från Khajuraho flygplats eller tågstation, yogalärarmanual på över 250 sidor, Shat Kriya-set, två par uniformer samt medlemskap i AYA Teacher Association för fortsatt handledning och stöd.
 • Vår 200-timmars lärarutbildning är registrerad med Yoga Alliance USA och International Yoga Federation och är ackrediterad av alla större yogaföreningar.

Vad våra utexaminerade elever vid lärarutbildningen säger

eka"Den här yogalärarutbildning Indien är helt enkelt lysande! Den ger en både en utmaning och personlig och själslig utveckling. Samtidigt tvingas man konfrontera sina rädslor genom att gå utanför sin trygghetszon. Jag skulle rekommendera den kursen till alla dem som verkligen vill fördjupa sig i och förstå yoga. Personalen och lärarna är väldigt proffessionella och ger ett stort stöd till var och en student. Det är en tuff kurs men samtidigt en kurs som kommer att förändra en mer än man trodde var möjligt. Tack så mycket för den här upplevelsen! " Eka.

isabella1"Den här  har varit en sådan fantastisk upplevelse. Jag har lärt mig så mycket, inte enbart om yoga men också om mig själv. Lärarna är underbara. Man kan klart se hur mycket dem brinner för det som dem lär ut och dem uppmanar en verkligen att göra sitt bästa. Det är hårt arbete men det är verkligen värt det. " Isabella.

 

alexa1"Den här yogalärarutbildning i indien har inneburit så mycket mer än jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag känner mig både bekväm med och självsäker nog att lära ut yoga men jag har samtidigt vuxit mentalt, fysiskt och själsligt. Ett överflöd av kunskap, kursens uppbyggnad tillsammans med lärarnas kompetens har gett mig möjligheten att ta del av så otroligt mycket information. Jag är säker på att den här upplevelsen kommer att förändra mitt liv på ett väldigt positivt sätt och jag är tacksam över den vägledning och det stöd som jag fått av Arhanta. Tack ska ni ha! " Alexa, Sydafrika

evelyne2"Upplägget på yogalärarutbildningen gav mig chansen att sakta men säkert på ett naturligt sätt växa i rollen som yogalärare. Teamet på Arhanta gav mig kunskapen och de praktiska förutsättningarna för att känna mig säker och ansvarsfull i min roll som yogalärare. Jag lovordar dem för deras tillvägagångssätt och deras proffessionalism. Jag älskar deras engagemang. Dem är seriösa men har samtidigt en stor portion humor! " Evelyn, Frankrike

 

xufeng2"Den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin har haft. Varje lektion under kursen är en utmaning. Lärarna är mycket proffessionella och ansvarsfulla. Jag värdesätter verkligen deras insats och deras uppmärksamma sätt. " Xufeng, Kina

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *