Certifierad yogalärarutbildning i Indien och Europa

Sedan 2009 erbjuder vi globalt kvalitetssäkrade högintensiva yogalärarutbildningar i våra ashram i Indien och Europa (Nederländerna).

Sedan 2009 erbjuder vi globalt kvalitetssäkrade högintensiva yogalärarutbildningar i våra ashram i Indien och Europa (Nederländerna). Under kursens gång kommer du att lära dig den autentiska kunskapen av yoga direkt från våra experta Indiska lärare, som binder ihop den traditionella läran med nyare och modernare vetenskap. Oavsett om ditt mål är att bli yogalärare eller enbart utveckla dig själv, våran yogalärarutbildning ger dig en stark bas och förbereda dig för en djupare resa inom yogan. Vårt mål är att ge en autentisk kunskap av yoga utan separerad från sekterism, och se till varje individ med god uppmärksamhet, ge utrymme för att lära och utvecklas, förstå dina gränser och växa i dina styrkor.

arhanta-yoga-ashram-india

Arhanta Yoga Ashram Indien

Arhanta-Yoga-Ashram-Netherlands

Arhanta Yoga Ashram Nederländerna

MDe flesta av våra yogalärarutbildningar sker enligt det klassiska Indiska sättet att utbilda, så kallade Gurukula systemet oavsett om du väljer vårt ashram i Indieneller vårtashram i Nederländerna. 

Gurukula systemet är baserat på filosofin att eleven bor och studerar med sina klasskamrater på internatskola. Detta system hjälper dig att bygga ett starkt band av förtroende och målinriktning mellan dig, dina lärare och klasskamrater, det underlättar och bidrar till ett enkelt flyt och bättre förståelse av läran. Genom att stanna i ashramet under fyra veckor hjälper du dig själv att ta ett steg tillbaka från distraktioner som kommer utifrån, därmed kan du fokusera bättre och lära med din fulla potential.

Låt dig uppslukas av denna fantastiska omgivning som bidrar till att lära dig och utvecklas utöver dina egna förväntningar. 

Läs mer: Att förvänta sig i ett ashram. 

Bli yogalärareså går det till…

Första steget på din resa till att bli yogalärare är att fullfölja en 200-timmars lärarutbildning. Därefter kan du fördjupa dina kunskaper och skicklighet genom flera kortare kurser (vanligtvis en vecka, 50-timmar) eller med våran 300-timmars avancerade och multi-stil yogalärarutbildning.

200-timmars Hatha Yoga lärarutbildning

Våran 200-timmars, Yoga Alliance kvalificerade hatha yoga lärarutbildning skapar en viktig grund för dig på början av din resa som yogalärare.

Under denna kurs kommer du att lära dig de främst behövliga kunskaperna för att börja undervisa. Denna grundläggande kurs hjälper dig att förstå principerna av att lära ut yoga; hur att instruera, justera, korrigera, modifiera, och strukturera en omfattande klass och sekvens. Du kommer att ha 60-timmars av att praktisera “hands-on” med direkt handledning från våra lärare. Denna unika aspekt av vår kurs kommer ge dig självförtroende att hålla klasser direkt efter avslutad kurs.

how to become a yoga teacher

Därför är våran 200-timmars certifierad hatha yoga lärarutbildning idealisk för att inspirera lärare såväl som någon som enbart önskar bra grundkunskaper i att lära ut eller för att fördjupa sin egen praktik. 

Vår internatkurs på 200-timmar täcker en stor kolum av de klassiska aspekterna av Hatha yoga, så som 170 hatha yoga asanas, korrekt kroppshållning, och unika och väldetaljerade korrektions tekniker, såväl som individuella modifieringar och mot-indikationer för varje asana, i detalj.

Efter fullföljd 200-timmars yoga lärarutbildning i Indieneller200-timmars yoga lärarutbildning i Europakommer du att få ett certifikat av 200-timmars yoga lärarutbildning känt av Yoga Alliance, International Yoga Federation, International Yoga Association, CRKBO och de flera andra Yoga föreningar världen över.

Läs mer:4 anledningar till varför det är möjligt att bli yogalärare under 4 veckor 

50-timmars Fortsättningskurser 

50-timmars Yin Yoga lärarutbildning

Vår 6 dagars, 50-timmars, Yin yoga lärarutbildning för vidare läran av Paul Grilley. I denna kurs lär du dig grunderna i hur att undervisa Yin yoga. Förstå kropps-ställningarna, deras olika variationer och dess modifikationer, du kommer lära dig konceptet av flertalet skelett segment, de olika muskelgrupperna, och vikten of ställningens specifika verkningsområde. Denna 50-timmars Yin yoga lärarutbildning är en perfekt match för yogalärare som önskar börja undervisa yin yoga, kursen erbjuder dagliga “hands-on” övningar, för att förstå metoderna och strukturen av en effektiv undervisning. Denna kurs är även interessant för dig som önskar lära dig yin yoga eller fördjupa din egen praktik av yin yoga.

Läs mer om vårYin Yoga lärarutbildning 

50-hour-yin-yoga-training

50-timmars Vinyasa Yoga lärarutbildning

Vår 6 dagars, 50-timmars Vinyasa yoga lärarutbildning är speciellt anpassad för personer som vill utveckla deras kunskap och undervisnings skickligheter genom att lägga till vinyasa yoga. Vinyasa yoga lärarutbildningen är anpassad för yoga utövare av alla nivåer.

Vinyasa yoga, (ibland också kallad Power Vinyasa) är fysiskt utmanande, och du kommer ofta behöva modifiera vissa delar av passet för att kunna anpassa det åt dina elever.

Läs mer om vårVinyasa Yoga lärarutbildning 

50-hour Vinyasa Yoga Teacher Training

550-timmars Nidra Yoga lärarutbildning 

Vår 50-timmars yoga nidra lärarutbildning är designad för yogalärare och andra professionella inom alternativ hälsovård som önskar inkludera detta effektiva verktyg av yogic sömn i deras undervisning eller behandlingar. Du kommer lära dig de bevisade fördelarna av yoga nidra och hur du undervisar yoga nidra i privat eller grupp sessioner. Du kommer öva på att instruera denna djupa avslappnings metoden, hur du använder din röst och val av ord.

Läs mer om vårYoga Nidra lärarutbildning 

yoga nidra teacher training

50-timmars Yoga lärare uppfräschningskurs 

Denna 50-timmars kurs fräschar upp minnet och är anpassad för våra elever som redan fullföljt 200-timmars kursen, men vi välkomnar också certifierade studenter som gjort sin 200-timmars utbildning på andra skolor med andra traditioner. Kursen pågår under en vecka med logi i vårt ashram och ger dig möjlighet att fräscha upp kunskaperna och den skicklighet du skaffat under din Arhanta Yoga 200-timmars Yoga lärarutbildning.

Kursen ger även möjlighet till våra elever att dela med sig från deras erfarenheter och be om råd angående de svårigheter eller frågor som dykt upp under deras undervisning.

Läs mer om vårYoga lärare uppfräschningskurs 

refresher course 50 hours

Bli avancerad yogalärare

300-timmars avancerad yoga lärarutbildning

För våra examinerade lärare som fullföljt någon av våra 200-timmars kurser erbjuder vi en 300-timmars avancerad yoga lärarutbildning. Denna multi-stylade kursen hjälper dig att ta din egen praktisering till en högre nivå och utveckla mer avancerade lärarkunskaper. Efter denna kurs kan du undervisa i yin yoga, vinyasa yoga, avancerad hatha yoga, och meditation till dina elever.

Läs mer om vår300-timmars yoga lärarutbildning 

300-hour Advanced Yoga Teacher Training

500-timmars yoga lärarutbildning 

Arhanta yogas 500-timmars lärarutbildning består av två olika kurser: 200-timmars kursen och 300-timmars kursen. Under den första delen av kursen (200-timmar), lär du dig 170 klassiska hatha yoga asanas varav 20 asanas med närmare detaljer. Under den andra delen (300-timmar), tränar vi upp dig för en multi-stil yoga undervisning: Avancerad hatha yoga, yin yoga och vinyasa flow yoga.
Studie programmet är upplagt för att hjläpa dig  utvecklas till en väl kunnig och professionell yogalärare. De två olika kurserna kompletterar varandra eftersom 300-timmars kursen bygger upp på de grunder du har med dig från 200-timmars kursen.

Läs mer om hur du blir en 500-timmars Yoga Alliance certifierad yogalärare

500 hour yoga alliance yoga teacher training

Allmän information – Yoga lärarutbildning

Antagning kriterier för att delta i Arhanta Yogas lärarutbildningar

Vår yoga lärarutbildning är öppen för alla utan åldersgräns. Vi förväntar alla våra studenter, oavsett dess bakgrund eller nivå, att uppfylla följande kriterier:

  • Du bör förstå och ha grundkunskaper i engelska eftersom hela kursen lärs ut i detta språket. Det har däremot ingen betydelse om engelska inte är ditt modersmål eller andraspråk, om du kan läsa och förstå en engelsk tidning så har du en tillräckligt god nivå för att följa kursen.
  • Du bör vara i fysisk och mental form för att kunna hänga med i de långa dagarna av utbildning.
  • Du bör vara mentalt förberedd för att snabbt kunna anpassa dig till miljön i ett ashram, maten och det intensiva schemat.
  • Vi tar emot gravida studenter men baserat på en enskild bedömning, för mer information, vänligen kontakta oss.

Vänligen notera att våra yogalärarutbildningar inte är anpassade för dig som önskar en avslappnande eller lugn återuppbyggande yoga erfarenhet. Till dig rekommenderar vi istället att ta en titt på våra yoga retreat program.

Vi finns där för dig efter kursen

Vi förstår att du kommer ha många praktiska frågor när du fortsätter dina yogaövningar eller väljer att öppna din egen yogastudio efter den avslutade kursen hos oss. Med detta i åtanke erbjuder vi dig fortsatt kontakt och stöd för din karriär som yogalärare även efter utbildningen, du kan ta kontakt med alla våra lärare, Ram Jain, Kalyani Hauswirth-Jain och Omkar Jain för vägledning. Som examenerad lärare från Arhanta Yoga kommer du även få ett kompletterande medlemskap till  Arhanta Yoga lärarkatalog.

ERYT500-Yoga-Alliance
YACEP-50-Yoga-Alliance
ERYT500-Yoga-Alliance

Internationellt ackrediterade certifikat

Alla våra kurser är internationellt ackrediterade, det betyder att avslutad kurs ger dig rätt att lära ut yoga världen över. Efter kursen kommer du få ta emot ett Yogalärare certifikat ackrediterat av Yoga Alliance, International Yoga Federation, CRKBO and International Yoga Association.

RYS 200
RYS 300
RYS 500
International-Yoga-Federation


Ansökan, så går det till

Vänligen notera att våra kurser fylls upp snabbt i förväg, skicka därför in din ansökan i god tid för att försäkra dig om din plats.

För att anmäla dig behöver du ladda ner följande Ansöknings formulär, fyll i det och vänligen bifoga filen i ett mejl till ttc@arhantayoga.org

Studenters tankar om kursen

Hatha yoga certification India Natasha

"

Jag uppskattar min tid här väldigt mycket, denna 200-timmars yoga lärarutbildning var fantastisk. Lärarna är väldigt kunniga och tålmodiga. Det märks att dom verkligen älskar att lära ut och ge en helhet av yoga och dess filosofi. Lärarna är väldigt interagerande och omhändertagande. De går utöver varje students förväntningar. Tiden här har varit väldigt intensiv men jag har haft väldigt roligt och uppskattat varje stund av kursen. Jag har utvecklats som person och känner mig redo att börja lära ut yoga


Natasha ENGLAND

yoga certification course India Martine

"

Komma till Arhanta var en unik erfarenhet. Jag har lärt mig så mycket på väldigt kort tid. Det var svårt, vackert, skrämmande och jag hade aldrig velat missa det. Med vägledning från lärarna kan du göra så mycket mer än vad du kan föreställa dig. Alla lärare var fantastiska, inspirerande och väldigt kunniga. Ashramet är väldigt vacker, välstädat och fridfullt. Om du överväger att bli yogalärare, detta är definitivt det bästa stället. Tack vare all personal, jag kommer aldrig glömma detta.


Martine BELGIUM

Hatha yoga teacher training India Kai

"

Denna 200-timmars yoga lärarutbildning var en utmanande upplevelse för mig. Tack till det intensiva och kompletta innehåll har min personliga inlärning och utvecklingsförmåga märkbart stigit uppåt under bara en månad. Lärarna erbjuder en perfekt balans mellan professionalitet och humor, det hjälper för att hålla motivationen uppe.


Kai GERMANY

yoga certification India Ilona

"

Jag njöt av flytet i denna yoga lärar utbildningen. Dag efter dag känner du att du växer och blir mer och mer kunnig och självsäker. Personalen hjälper dig på det bästa sätt de kan, var inte rädd för att fråga. Mitt mål var att bli självsäker och känna mig redo för att undervisa. Tack vare Arhanta känner jag att jag uppfyllt mina mål!


Ilona The Netherlands

Hatha yoga training India Rodger

"

En väldigt professionell och komplett kurs. Mängder av praktisk information om yoga och allt som det involverar. Ger dig de rätta verktygen för att själv börja. En väldigt förtroendeingivande och stadig bas. Fantastisk plats, bra mat, välstädad och behaglig omgivning. Vänlig och kunnig personal. Jag älskade hela programmet. Ibland utmanande och mycket information att ta in. Men jag vet att jag kommer lyckas. Jag kommer minnas detta med värmande hjärta.


Rodger The Netherlands

Behöver du ett svar nu?

RINGA OSS

+ 31 618 504823 (Europe)

POSTA OSS

info@arhantayoga.org

CHATTA MED OSS

+ 31 618 504823 (Whatsapp)