Restips för din resa till Indien

En reseguide för din resa till Arhanta Yoga Ashrams i Indien

Funderar du på att åka till Arhanta Yoga Ashram i Indien för att följa din yoga lärarutbildning?

Att resa och organisera din resa till Indien kan verka som ett stort steg att ta. Vissa tycker att det är mycket kostsamt att resa till Indien, att det är svårt och tar lång tid att skaffa ett visa och att resan i sig kan vara utmanande. Nedan hittar du information som hjälper dig att planera din resa på bästa sätt, vilken information du behöver för visum och hur du reser säkert.

Planera din resa

Det finns direktflyg och ett dagligt tåg från Delhi till Khajuraho. Om du inte hittar en biljett för direktflyg eller tåg finns det många andra rutter för att enkelt komma till ashramen. Vi kan hjälpa dig att hitta den bästa alternativa rutten, om det behövs. Dessutom kan privat eller liten grupp transport ordnas på begäran från Delhi till Ashram och vice versa. Kontakta oss på för mer information och hjälp info@arhantayoga.org.

Vi rekommenderar att du tittar på internationella och inrikesflyg separat, eftersom det ger dig fler alternativ för tider och priser.

Hur du bokar ett internationellt flyg till Khajuraho

För att boka internationella flyg till och från Indira Gandhi International Airport i New Delhi kan du besök www.kayak.com

Hur du bokar ett inrikesflyg till Khajuraho?

För inrikesflyg (flyg inom Indien) rekommenderar vi www.yatra.com

Till exempel: Resa från Berlin till Khajuraho

Besök www.kayak.com för flyg från Berlin till New Delhi och besök www.yatra.com för flyg från New Delhi till Khajuraho. Tänk på att du kanske behöver byta gate i New Delhi och gå igenom passkontroll och visa kontroll. Så håll minst 2 timmars mellanrum från din ankomst till din avresa från Delhi flygplats.

Hur du reser till Khajuraho med tåg

Det är också möjligt att resa till Khajuraho med tåg. Det går dagliga tåg till Khajuraho från New Delhi, Agra, Varanasi, Jhansi och många andra större städer. Tågbiljetterna kan bokas online på: https://www.irctc.co.in/ eller http://www.cleartrip.com.

Obs! För att köpa en tågbiljett behövs en indisk SIM-kort. Om du inte har ett indiskt telefonnummer eller inte känner till någon som har det kan du kontakta vårt kontor.

Hur du reser till Khajuraho med buss?

Den närmaste busstationen till Arhanta Yoga Ashram är Khajuraho busstation. Det går dagliga bussar till Khajuraho från alla större städer inklusive New Delhi, Mumbai och Varanasi, Agra, Jhansi, Gwalior etc.

Transport till Arhanta Yoga Ashram från Khajuraho flygplats, tåg eller buss station

När du väl har kommit till Khajuraho - antingen på flygplatsen, tåg- eller busstationen - är det möjligt att ta en taxi eller en rikshaw till ashramen.

Kom ihåg! Vi erbjuder gratis upphämtning på kursens första dag och avlämning den sista dagen för alla studenter.

Finns det någon som kan hjälpa mig med mina researrangemang i Indien?

Ja, vi har en resebyrå i Indien. Kontakta kontoret för hjälp med att boka dina flyg / tåg.

Rekommenderar ni att resa tillsammans?

Många personer, särskilt de som reser till Indien för första gången, känner sig mer självsäkra och trygga när de reser med någon annan istället för att resa ensamma. Vår Facebook-sida är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med personer som deltar i samma utbildning som du. Vissa delar hela resan med någon som kommer från samma land, men lika många möts i New Delhi och reser tillsammans därifrån till Khajuraho. För att utbyta information, lägga upp idéer och förfrågningar eller göra reseplaner tillsammans med andra framtida studenter, besök vår Facebook sida för evenemang.

Hur mycket kostar det att resa?

Det beror såklart på vart du reser ifrån. När vi bokar flyg för våra lärare kostar det runt 500 till 750 euros för tur och retur, (till exempel, från Amsterdam till Khajuraho och tillbaka).

Förbered dina papper- Visa & försäkring

Du behöver ett visum för att resa till Indien och det finns olika alternativ att välja mellan. Om du kommer till Indien för yoga lärarutbildning, Observera att du bör resa på turistvisum. Du kan välja mellan olika typer av visum, vi rekommenderar:

Turist visum vid ankomst (E-Visum):

Detta är det enklaste alternativet. E-visumet är giltigt i 30 dagar. Med detta visum kan du ordna allt online, så att du inte behöver gå till den indiska ambassaden eller skicka in ditt pass. Som ett syfte med din visumansökan kan du ange antingen "turist" om du planerar att göra en del resor också, nu finns det även möjlighet att välja "kort yogakurs".

Viktigt: E-visum måste tillämpas minst 4 dagar före ankomstdatum!

Nationaliteter som är berättigade till e-visum är:

Andorra, Anguilla, Antigua & Barbuda, Argentina, Armenien, Aruba, Australien, Bahamas, Barbados, Belgien, Belize, Bolivia, Brasilien, Kambodja, Kanada, Caymanön, Chile, Kina, Kina - SAR Hong Kong, Kina - SAR Macau, Colombia, Cooköarna, Costa Rica, Kuba, Djibouti, Dominica, Dominikanska republiken, Östtimor, Ecuador, El Salvador, Estland, Fiji, Finland, Frankrike, Georgien, Tyskland, Grenada, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Ungern, Indonesien , Irland, Israel, Jamaica, Japan, Jordanien, Kenya, Kiribati, Laos, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Malaysia, Marshallöarna, Mauritius, Mexiko, Mikronesien, Monaco, Mongoliet, Montenegro, Montserrat, Moçambique, Myanmar, Nauru, Nederländerna, Nya Zeeland, Nicaragua, Niue Island, Norge, Oman, Palau, Palestina, Panama, Papua Nya Guinea, Paraguay, Peru, Filippinerna, Polen, Portugal, Republiken Korea, Makedonien, Ryssland, Saint Christopher och Nevis , Saint Lucia, Saint Vincent & Grenadinerna, Samoa, Seychellerna, Singapore , Slovenien, Salomonöarna, Spanien, Sri Lanka, Surinam, Sverige, Taiwan, Tanzania, Thailand, Tonga, Turks & Caicos Island, Tuvalu, UAE, Ukraina, Storbritannien, USA, Uruguay, Vanuatu, Vatikanstaten-Holy See, Venezuela , Vietnam.

För mer information om E-Visum besök https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Vanligt turistvisum

Ett vanligt turistvisum är vanligtvis giltigt i antingen tre eller sex månader, så ett vanligt turistvisum är perfekt om du vill stanna i Indien under en längre period. I ansökningsformuläret för turistvisumet frågas syftet med att besöka Indien, här kan du nämna "resa" eller "stanna vid Ashram" som syfte. Vänligen nämn inte orden "studie" i din visumansökan, eftersom det kan leda till att ambassaden avslår din turistvisum ansökan och ber dig ansöka om studentvisum.

För mer information om turist visum besök: https://indianvisaonline.gov.in/

Varför inte ansöka om studentvisum?

Ansök inte om studentvisum för att följa vår yogalärarutbildning! Endast studenter som kommer att studera vid ett officiellt universitet / skola är berättigade till studentvisum. Yoga-ashram anses inte vara officiella skolor och vi kommer inte att kunna förse dig med nödvändiga dokument för en studentvisumansökan. Om din studentvisum avvisas kommer inte bara din visumansökan att avslås, du kanske inte ens får ansöka om turistvisum efter det.

Vilken referens adress kan jag använda för visum-ansökningsformuläret?

Du måste ange en adress i ansökningsformuläret för ditt visum. Du kan ange följande adress:

Arhanta Yatri Niwas

Address : Village Bansarae near Khajuraho, P.O. Ontwa Purva, District Chhatarpur, Madhya Pradesh, India

Contact person: Mr. Pramod Jain / Contact number: + 91 7011723320

Vi rekommenderar också att bära denna information med dig (adress och telefonnummer), eftersom det ibland behövs vid passkontrollen när du kommer in i Indien.

Vad sägs om försäkring?

Vänligen ha tillräcklig medicinsk försäkring, som har täckning i Indien. Alternativt kan du också köpa en reseförsäkring om du missar ditt flyg eller om du måste avbryta din resa på grund av medicinska eller personliga nödsituationer.

Är det säkert att resa i Indien ensam?

Ja, det är säkert att resa ensam till vårt ashram i Indien om du planerar din resa bra och följer grundläggande säkerhetsregler. Vi rekommenderar alltid att använda sunt förnuft när du reser till och från ashramen, visa inte din rikedom, gå inte ner i en mörk gränd på natten, ta inte kontakt med främlingar. Tänk på att du befinner dig i ett annat land med en annan kultur och med andra standarder, vilket innebär att du måste anpassa dig. Vi rekommenderar att du ger dig av på din resa väl förberedd, vilket innebär att du bör bära viktig information (adress och telefonnummer) med dig. För kvinnor som reser ensamma rekommenderar vi att du bokar ett internationellt kedjehotell i förväg med flygplatshämtning och avlämning från hotellet inkluderad av kedjan.

Vaccinationer

Kontrollera med din läkare vad han eller hon rekommenderar för vaccinationer. Regionen där Arhanta Yoga Ashram ligger är dock inte en malariabenägen region. Arhanta Yoga-lärarutbildningar ges också under vintermånaderna, vilket i allmänhet inte är säsongen för malariamyggor.

Vad ingår i kursavgifterna?

Kursavgifterna inkluderar boende, mat - tre måltider om dagen - och örtte varje kväll under hela månaden. Kursavgifterna täcker också allt undervisnings- och studiematerial. Kostnader som inte ingår i priset är resekostnaderna, men vi tillhandahåller kompletterande gruppupphämtning och avlämning på kursens första och sista dag. Det finns en butik i ashramen där du kan köpa toalettartiklar, en yogamatta, en yogakudde, ett skrivblock, en penna, toalettpapper etc

Se dig omkring

Khajuraho är en utmärkt plats för sightseeing. Templen i Khajuraho är erkända som en av UNESCO: s världsarv. För mer information om Khajuraho, se mer: sightseeing i Khajuraho.

Har du en fråga?

Ring oss

+ 31 618 504823

Maila oss

info@arhantayoga.org

Chatta med oss

+ 31 618 504823 (WhatsApp)