Volontärprogram

Vi erbjuder volontärprogram och andra volontärmöjligheter på våra ashram, både i Indien och i Nederländerna. Något som erbjuder en unik möjlighet att bo på ett ashram tillsammans med vårt team, som delar med sig av sina erfarenheter. En möjlighet att assistera i de olika kurser och aktiviteter som ashramet erbjuder. En upplevelse som ger dig en värdefull erfarenhet.

Volontärprogram – Arhanta Yoga Ashram Nederländerna

Mellan oktober och mars månad varje år tar vi emot volontärprogram till vårt ashram i Nederländerna. Som volontär bor man på vårt ashram och får chansen att utvecklas både fysiskt, mentalt och spirituellt. Ashramet ligger lugnt beläget på landsbygden.

Vem passar det för

Den som har viljan att arbeta, lära sig och växa är välkommen att söka till detta volontärprogram.

Det här erbjuder vi

 • Boende och mat på Arhanta Yoga Ashram i Nederländerna.
 • Daglig yoga asana och meditation med Yogi Ram, Kalyani, Omkar.
 • Personlig guidning i utvecklandet av ens personliga yoga och meditation.
 • Vägledning i skapandet av ens livsvision – för att få en ökad klarhet om sina mål i livet.
 • Yogi Ram och Kalyanis vägledning i ens spirituella utveckling.

Vad vi förväntar oss av dig

 • Ett åtagande av minst 1 månad och max 3 månader.
 • Att hjälpa till 25 timmar/vecka (5 dagar/vecka) på ashramet. Detta innebär olika slags arbeten, såsom trädgårdsarbete, matlagning, fastighetsjobb, administrativt och kontorsarbete, etc.

Fritid

 • Ledig lördagar och söndagar. Det är okej att stanna på ashramet, resa, hälsa på familj etc.
 • Två km ifrån ashramet ligger närmsta lilla stad som har det mest väsentliga: affärer, bibliotek, badhus, m.m.
 • Staden Doetinchem ligger 20 minuter ifrån ashramet med tåg och har ett mer varierat utbud, mer omfattande faciliteter och fritidsaktiviteter.
 • Den välkända staden Arnheim och Nijmegen ligger en timme bort med tåg.

Antagningskriterier

 • Du måste vara 18 år eller äldre.
 • Ha viljan att tjänstgöra, lära och utvecklas.
 • Du måste vara beredd att stanna i minst en månad.

Volontärprogram – Arhanta Yoga Ashram India

Arhanta Yoga Ashrams erbjuder motiverade Arhanta Yoga-utexaminerade en möjlighet att assistera som volontär under en yogalärarutbildning i Indien.

Datum

Vi tar emot volontärer till ashramet i Indien varje år, från oktober till mars.

Att förvänta sig/Det här erbjuder vi

 • Boende och mat på Arhanta Yoga Ashram i Indien.
 • Repetition av dina tidigare studier under din tid som elev på en av våra yogalärarutbildningar.
 • Möjlighet att assistera och observera lärarna under yogalärarutbildningarna vi håller.

Vad förväntar vi oss av dig

 • Ett åtagande att stanna i minst 1 månad och max 3 månader.
 • Hjälp under de dagliga aktiviteter och klasser på ashramet.

Antagningskriterier

 • Utexaminerad från Arhanta Yoga.
 • En vilja att tjänstgöra, lära och utvecklas.

För mer information eller för att skicka in en ansökan till lärlingsprogrammet eller volontärprogrammet, vänligen kontakta oss på info@arhantayoga.org

Arhanta Yoga Volunteer Program Reviews

“Att delta i Arhanta Yogas yogalärarutbildning har verkligen öppnat mina ögon när det kommer till att förstå vem jag är, den värld vi lever i, mitt eget yogautövande och hur jag väljer att leva mitt liv. Under själva kursen fokuserade jag mest på att lära mig alla nya ord, koncept, teorier och ta in ny information. Den här upplevelsen var både intensiv och krävande men framförallt väldigt berikande. Nu efter att kursen har tagit slut, är det dags att implementera de nya lärdomarna i mitt liv.Att komma tillbaka till Arhanta Yoga med volontärprogrammet var det perfekta sättet att ta allting jag lärt mig under den här tiden och få det till en del av min livsstil och personlighet. Att ta del av kursen en gång till hjälpte mig att verkligen förstå innebörden av allt vi fick lära oss när jag gick utbildningen. Genom att vägleda deltagarnai “How to teach”-klasserna, blev jag tvungen att fundera på varför jag gör som jag gör när jag lär ut och fick öva påatt ta fram snabba lösningar. Det hjälpte mig definitivt att utvecklas i rollen som yogalärare. Det blev också en del intressanta diskussioner med de studerande som ställdemånga frågor om varför man rättar till någon i en yogaposition på det sättet vi lär ut eller varför man instruerar på det sätt man gör. Under den tiden så stod alltid de erfarna lärarna bakom mig. Deras stöd betydde jättemycket för mig och hjälpte mig när jag inte hade svaret på en fråga. Jag kände att jag fick stöd och vägledning i min utvecklingsprocess. Jag fick också öva  praktiskt och teoretiskt på det här under de avancerade yogaklasserna. Som studerande blev jag förbluffad över min egen utveckling och jag blev glatt överraskad att jag fick vara med om att känna samma känsla igen som assistent. Jag kan starkt rekommendera alla som haren ambition att bli en professionell yogalärare, att utvecklas isina färdigheter, både kunskapsmässigt och på ett personligt plan, att återvända efter utexaminering som en volontär eller som en del av arbetsteamet. Ryan, UK

”Varje liten tum av Indien är levande, här upptäckte jag att allting är möjligt! För andra gången det här året befann jag mig på den tysta och fridfulla plats där Arhanta Yoga Ashram ligger. Min första bekantskap med ashramet var som deltagare av yogalärarutbildningen i januari och nu nio månader senare, har jag återvänt som utexaminerad volontär. Yogalärarutbildningen är utmanande och kräver hårt arbete men resultaten är häpnadsväckande. Jag har nu fått möjligheten att bevittna hur hårt deltagarna studerar för att förstå och lära sig filosofin, anatomin och alla asana i “how to teach”-klasserna. För att få den kunskap och säkerhet de behöver för att hålla yogaklasser i den klassiska hatha-stilen. Efter att jag hade återvänt hem efter min egen TTC, var jag så nervös att jag började som lärare till en liten grupp nybörjare i min yogastudio hemma. Jag kombinerade detta med ett heltidsjobb. Åtta månader senare hade jag fler än 50 elever och jag gav yogaklasser på det lokala gymmet och två gånger i veckan hade jag klasser på en mottagning för sportskador. I juli bestämde jag mig för att avsluta min 15 år långa karriär imarknadsföring och med vägledning och stöd från Arhanta Yoga är det nu dags för mig att expandera min egen yogaverksamhet. Om du har möjlighet att åka som volontär så kan jag varmt rekommendera det. Det tog migen resa till Indien för 5 år sedan för att upptäcka kraften och det spirituella i yogan. Yogan har inte bara fått migi god fysisk form, jag är också väldigt tacksam för den kontinuerliga vägledning jag får i mina dagliga utmaningar.” Kate, UK