Yoga Lärarutbildning Europa

Yoga Alliance Ackrediterad 4-veckors utbildning

Bli yogalärare med våran 200-timmars hatha yoga lärarutbildning i Nederländerna, Europa. Denna utbildning ger dig de kunskaper och självförtroende, och ett välkänt internationellt certifikat så att du kan undervisa världen över.

Denna kursen hålls i vårt ashram i Nederländerna och erbjuder träning och ackrediterat certifikat av European Yoga Association, International Yoga Association, International Yoga Federation, CRKBO and Yoga Alliance.

 

Världskänd Ackreditering

Vår yoga lärarutbildning i Indien är ackrediterad av Yoga Alliance, Yoga Alliance Professionals UK, International Yoga Association, International Yoga Federation & CRKBO (Netherlands).


YAlogo Yoga-Alliance-RYS-300RYS-500Internation-Yoga-Federation-Logo

Vad får du?

 • Samma kurs, som den är lärd i vårt Yoga Ashram i Indien
 • 200-timmars intensiv yoga träning
 • En äkta upplevelse av en yogisk livsstil i ett autentiskt ashram.
 • Träning av 170 hatha yoga asanas. Med unika korregerings tekniker.
 • Daglig 3 timmars gruppträning för lärare
 • Förståelse av den yogiska och vediska filosofin. 
 • Daglig 3 timmars gruppträning för lärare
 • Vägledning av högt erfarna lärare.
 • Internationellt välkänt certifikat efter avslutad kurs.
 • Vägledning och stöttning även efter avslutad kurs för att öppna din egen yoga studio. 


Varför välja Arhanta Yoga Ashrams?

Arhanta Yoga ® är en internationell yoga teacher skola med Yoga ashrams i Indien och Nederländerna.

 • Över 6000 examinerade, framgångsrikt undervisande världen över
 • Professionella lärare, alla våra lärare högt erfarna
 • Personlig uppmärksamhet och vägledning för alla våra studenter
 • Studera i ett autentisk ashram i Indien eller Nederländerna
 • Livstids medlemskap i AYA Teachers Registry för fortsatt vägledning och mentorskap

Är denna kursen rätt för dig?

Om någon av följande punkter stämmer in på dig, är denna kursen rätt för dig:

 • Önskar du bli en kvalificerad och självsäker yogalärare?
 • Önskar du förbättra din disciplin och ditt självförtroende?
 • Önskar du lära dig en ordentlig kunskap av yoga?
 • Är du en nyfiken yogalärare som önskar förbättra eller fördjupa dina lärar kunskaper?
 • Vill du uppleva autentisk yoga?
ERYT500-Yoga-Alliance
Yoga Alliance Professionals
YACEP-50-Yoga-Alliance

Möt vår direktör,

Ram Jain

(ERYT-500 & YACEP med 40,000 timmars av undervisnings erfarenhet)

Ram Jain (ERYT 500, 40 000 timmar undervisningserfarenhet) är chef för Arhanta Yoga Ashram i Indien och Nederländerna. Under de senaste 19 åren har han undervisat och mentorerat mer än 6000 yogalärare från hela världen. Ram är född och uppvuxen i Indien. Han började sin utbildning i yoga och vedisk filosofi vid 8 års ålder. Han har en djup kunskap om många forntida skrifter som Veda, Bhagavad Gita, Patanjali Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika. Han har också fördjupade kunskaper om yogainatomi och fysiologi. Han har tränat och tränat under flera kända lärare som Guru Ramananda (från Swami Sivananda-släkten), Swami Premananda, Shri Shamboo och mer. Han har undervisat över hela världen sedan 1998 och är älskad bland sina elever för sin unika förmåga att få ut det bästa av sina elever och för hans fängslande filosofiska berättelser.

Ram Jain är författare till den hyllade boken Hatha Yoga for Teachers & Practitioners: A Comprehensive Guide to Holistic Sequencing.

ERYT500-Yoga-Alliance
YACEP-50-Yoga-Alliance
ERYT500-Yoga-Alliance

Läroplan för 200-timmars lärarutbildning

Vår lärarutbildning är en intensiv 26-dagars lång internat utbildning med en detaljerad läroplan.Our teacher training is an intensive 26-day residential course with a detailed curriculum. Läroplanen är regelbundet uppdaterad sedan år 2009. Några av höjdpunkterna är:

Läroplan översikt

170+ Hatha Yoga asanas

Detaljerad korrektions tekniker och modifierings tekniker

Förberedande och avancerade pranayama

Yoga filosofi

Yoga anatomi och fysiologi

Kundalini Yoga 

Yoga för gravida

Yoga för barn

Yoga för äldre

Yoga för personer med begränsad rörlighet 

Förebyggande av skador 

Principen av Ayurveda, kost, och näring.... och mycket mer! 

För att se den exakta och kompletta läroplanen: Läroplan

Arhanta Yoga Ashram

Vår 200-timmars hatha yoga lärarutbildning äger rum på vårt  Yoga ashram i Indien. Ashramet täcker 17 tunnland av gröna landskap och ligger i en fridfull miljö nära den gamla byn Khajuraho i centrala Indien. Ashramet är lätt åtkomligt via direkt flyg eller tåg från Delhi, Varanasi och Agra. Khajuraho flygplats ligger 14 km från ashramet och tågstationen 12 km.

Vänligen notera att kompletterande upplockning från Khajuraho flygplats och tågstation enbart är möjlig på den första och den sista dagen av kursen. Privat transport kan också ordnas vid behov.

Arhanta yoga ashram India
 • KURS DATUM OCH KOSTNADER

 • DAGLIG SCHEMA

Datum, kostnader och registrering

Våra hatha yoga lärar utbildningar i Indien äger rum från oktober till mars varje år. Denna period är perfekt för intensiv träning eftresom vädret är milt och behagligt.

Kommande kurs datum

200 timmar Hatha Yoga

Date Status Plats
2021
14 juni - 9 juli Fullt nederländerna
13 sept - 8 okt Fullt nederländerna
25 okt - 19 nov 1 platser kvar nederländerna
2022
24 jan - 18 feb 9 platser kvar nederländerna
4 april - 29 april 14 platser kvar nederländerna
13 juni - 8 juli Tillgängliga nederländerna
12 sept - 7 okt Tillgängliga nederländerna

För en komplett överblick av de kommande kurserna på Arhanta Yoga klicka här  Alla kursdatum.

Kurs kostnad

Kostnaden för yoga lärarutbildningen i Europa täcker all utbildning, skatt, logi, vegetariska måltider, 2 par uniformer och kursbok från Arhanta yoga.

Logi 

Total Kostnad 

Sovsal (6-7 sängar) 

€ 2640 

Tvåmansrum 

€ 2840 

Enrum 

€ 2980 

 • Vår 200-timmars yoga lärarutbildning är registrerad av Yoga Alliance, European Yoga Association & International Yoga Federation och ackrediterad av alla större yoga föreningar. 
 • Avbetalningsplan är möjlig vid begäran 

Antagnings kriterier

Vi välkomnar studenter av alla åldrar, bakgrunder och tro. De viktigaste punkterna du bör överväga innan du ansöker är: 

 • Du bör ha en stark vilja till att jobba hårt, anpassa dig och utvecklas utanför din bekvämlighetszon 
 • Du bör vara i mental och fysisk form för att följa kursen
 • Du bör ha grundkunskaper och förståelse av engelska
 • Det är inte rekommenderat att följa denna kursen om du är gravid, vänligen kontakta oss om du har frågor angående detta.


Registreringså går det till

Vänligen notera att våra yogakurser fylls upp snabbt i förväg, vänligen ansök i god tid för att f¨¨säkra dig om din plats.

För att registrera dig vänligen ladda ner och skicka in din ansökan via mail till ttc@arhantayoga.org

När din ansökan blivit godkänd kommer du behöva betala in en deposition på 200 Euro för att bekräfta din reservation.

Certifiering

Arhanta yogas lärarutbildning i Europa uppfyller den internationella standarden för en 200-timmars yoga lärarutbildning. Arhanta yogas lärar certifikat ger dig rätten att undervisa världen över som certifierad lärare. Certifikatet är ackrediterat av Yoga Alliance, International Yoga Federation, European Yoga Association och CRKBO, och är även godkänt av flertalet större yoga föreningar världen över. Efter avslutad kurs kan du även vidareutbilda dig genom vår 300-timmars avancerade yoga lärarutbildning för att bli certifierad med 500-timmar.  

Garanti  

Med vår yoga lärarutbildning garanterar vi att du får de kunskaper som behövs av yoga, yogisk filosofi, lärarkunskaper, anatomi och förebyggning av skador, likväl som praktisk träning för att undervisa andra med enkelhet och självförtroende. Vi erbjuder också stöd och vägledning till alla våra studenter efter avslutad kurs. 

RYT 200 

Som examinerad Arhanta yoga student får du en kompletterande livstids medlemskap som RYT 200 (Registered Yoga Teacher) med International Yoga Association. Du kan också registrera dig med Yoga Alliance som RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 timmars nivå).

Vad våra examinerade yoga lärare säger

"

Denna kurs har mer än överträffat mina förväntningar. Utbildningen är excellent. Kursen är varierande och väldigt intressant. Struktureringen är exceptionellt bra och har en god balans av ämnen och praktiska övningar. Jag rekommenderar starkt denna utbildning och tycker att den är väl anpassad för de som önskar jobba professionellt eller enbart söker efter att vidga deras kunskaper om yoga.


GráinneIRELAND

"

När du påbörjar denna utbildning ger du dig in på en stor utmaning inom dig själv, både fysiskt och psykiskt. Du växer dag efter dag inom yogan. Det är ett väldigt intressant program utlärt av väldigt professionella lärare. Tillsammans med volontärerna, det är ett team som alltid är redo att hjälpa och stötta dig. Alla bitarna av pusslet finns där och kommer falla på plats när du väl kommer hem igen. Det är en livsupplevelse


YvonneNEDERLÄNDERNA

"

Lärarutbildningen hos Arhanta var verkligen värt det. Vi behövde studera och öva mycket men vi lärde oss så mycket. Jag tyckte extra mycket om filosofi klasserna. Nu vet jag vad yoga är. Jag uppskattade även lärarnas olika kvaliteter. Tack så mycket lärare!


SimonaITALIEN 

"

Fantastisk upplevelse som alla borde unna sig själva. Jag uppskattar verkligen utmaningen det gav mig både fysiskt och psykiskt varje dag. Struktureringen av undervisningen var otroligt bra, det är otroligt vad mycket jag lärt mig på bara veckor om yoga och mig själv. Tack till Arhanta yogas lärare och personal.


EricaIRELAND

"

Jag är fascinerad över hur mycket jag lärt mig de senaste veckorna. Denna yoga Lärarutbildning är väldigt välstrukturerad och lärarna är väldigt kompetenta. Jag känner att jag byggt en solid bas för att undervisa nybörjare. Innan kursen kände jag mig lite osäker, men nu har jag fått så mycket tro på att jag kan undervisa yoga. Jag kan inte vänta till att få börja undervisa. Jag är väldigt tacksam för denna erfarenhet och allt jag lärt mig från lärarna.


DanielleNEDERLÄNDERNA

Arhanta yoga lärarutbildning Indien – FAQ 

Behöver jag vara väldigt erfaren inom yoga för att göra denna kursen?

Våran 200 timmars yoga certifierande kurs är perfekt anpassad för nybörjare likväl för den mer erfarna yoga utövaren. I Denna kurs lär du dig alla aspekter av hatha yoga från grunden så tidigare erfarenhet är hjälpsamt men inte ett krav. Läs: Hur mycket erfarenhet behövs för att bli yogalärare?

Jag är inte särskilt vig, är det ett problem? 

Ingen kan göra alla yogaställningar; alla har begränsningar. Så det är inget problem om du inte är särskilt vig men det är viktigt att du har lust att lära dig och utvecklas. 

Jag pratar inte jättebra engelska, kan jag trots allt följa kursen? 

Eftersom vi har studenter som kommer från världen runt undervisar vi i en väldigt grundlig nivå av engelska. Om du kan läsa och förstå en engelsk tidning, är din nivå tillr¨¨kligt bra för att följa kursen. Läs: Följa en yogalärarutbildning när engelska inte är ditt modersmål.

Är kursen i Nederländerna annorlunda jämfört med kursen i Indien? 

Våra yogakurser i Indien och Nederländerna är exakt samma kurser, utlärda av samma lärare, enbart platsen är annorlunda. 

Kan jag ta med min familj till kursen? 

Det är ibland möjligt att ta med sig en gäst, vänligen hör av dig till oss och fråga. 

Kan jag undervisa efter bara 200 tiimar av utbildning? 

Ja, även om kursen bara pågår under 4 veckor/en månad, håller våra studenter med om att de lär sig mer än vad de kan göra under 2 år hemma. Detta beror på att du enbart fokuserar på yoga under en hel månad när du gör din utbildning hos oss. Läs 4 anledningar till varför det är möjligt att bli yogalärare under 200 timmar / 4 veckor

Har en fråga?

Om du har några frågor angående vår utbildning i Indien, vänligen kontakta oss.

Call Us

+ 31 618 504823 (Europe)

Maila oss

info@arhantayoga.org

Chatta med oss

+ 31 618 504823 (Whatsapp)